jueves, 7 de febrero de 2008

Presentació

Hola a tots/es! Som na Maria (mestra de suport d’EI curs 2007/08) i vos volia presentar la tasca que duc a terme els dijous de 11h a 13:30h. El Taller de natura.

La idea dels tallers va sorgir el curs passat arrel d’un curs que vàren anar les mestres del cicle d’EI i que, enguany, vàrem decidir posar-lo en pràctica (el Taller de natura n’és un, però n’hi ha nou més, un per a cada mestra). Evidentment, això implica moltes hores de decisions diverses: d’organització dels espais i del temps, dels membres dels grups (ja que estan mesclats els tres nivells, P-3, P-4 i P-5), dels tallers que es volen fer, de com es duran a terme, dels materials que s’utilitzaran…, tant a nivell individual com de cicle. També suposa la implicació i col·laboració de les famílies, sobretot en l’aportació del material, perquè sigui el més ric possible.

Per tant, vos explicaré la manera en que es duu a terme. D'11h. a 11:30h. faig el muntatge, però el taller en sí comença devers les 11:40h. (quan els fillets arriben, cada un d’ells duu una medalla identificativa del mateix color que representa el taller, amb els seu nom i el curs, i ha d’anar allà on li pertoca) i acaba devers la 13h. Després fins les 13:30h, faig el desmuntatge.
En què consisteix? Consisteix en mantenir un contacte directe amb els diferents materials naturals que trobam al pati petit de l’escola (sobretot aglans, fulles de diferents tipus, colors i mides, bastonets, terra, pedres…) i amb els que ja troben preparats (branques, pinyes, ràfia, garroves, arena...). Està estructurat en diferents fases: explicació del què farem, què podem fer o què volem fer; observació del material preparat; fer petits agrupaments per a la recollida del material natural al pati petit i sortida per a la recollida; sel·lecció del que hem agafat; manipulació i experimentació del material natural i realització voluntària d’una producció damunt paper o sense.

No hay comentarios: